Norsk nettbutikk
Fri frakt over 1500,-
Rask levering
Til kassen
Totalt: 0

Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Norsk nettbutikk | Fri frakt over 1500,- | Rask levering

Fine, men tøffe, 2014 - Hva bringer 2015?

Ulempen med å komme helt fersk inn i en voksende sportsbransje med kun ukjente merker (i Norge) er at det tar tid å bygge seg opp. Mye mer tid enn om man starter med kun etablerte merker. Siden jeg hele tiden har hatt fast jobb ved siden av Løpeskjørt, har jeg tatt den tiden det tar og ikke stresset med å få opp omsetningen. Dette var ikke noe jeg levde av, så jeg kunne bruke alt som kom inn (og litt til...) på drift og nye varer. Penger til markedsføring var ikke-eksisterende. Den beste markedsføringen er at jeg (og Team Løpeskjørt.no) bruker produktene selv og deltar i en god del løp. På den måten syns det godt blant målgruppen ute i løypa - og i tillegg er jeg "der ute" selv og blir kjent med mange nye løpere - både kunder og de som ikke er kunder. :o) Jeg får mange nye løpevenner og jeg føler jeg blir kjent med løperne og hva de vil ha, sånn at jeg kan bestille opp produkter som er savnet i Norge. Selv om jeg får mange råd som går bl.a. på å ta inn flere etablerte merkevarer som kan fungere som trekkplaster til nettbutikken, så er jeg litt sær og sta og holder på at Løpeskjørt.no i hovedsak skal tilby det man ikke ellers får tak i i Norge. Dermed er jeg alene om de fleste produktene og veldig mange løpere vet at det de har sett på messer på utenlandske løp, ja, det finner de gjerne på Løpeskjørt.no.
I USA fylte Skirt Sports 10 år i 2014. Skirt Sports kom med det aller første løpeskjørtet og har gått fra å være noe totalt ukjent til det sportsplagget som har størst fremgang i USA. Her i Norge er vi enn så lenge langt unna, men vi blir stadig flere med løpeskjørt her også. Det kan bare gå oppover. :o)

Da jeg startet Løpeskjørt.no i 2011 var det så smått med en blogg og en Facebookside hvor jeg begynte å bygge opp en kundebase og drive litt research på merker etc. Jeg fant fort ut (av egen erfaring) at et av de store sportsmerkene var bare å forkaste. Skjørtet holdt ikke mål. Etter en halv runde rundt Sognsvann hadde jeg kjøttsår på lårene av de store klumpete sømmene på shortsen. Skjørtet var muligens laget av en mann. ;o) Løpeskjørt fra et kjent tennismerke ble prøvd med bedre hell, men der skled shortsen veldig, så jeg ble konstant løpende og dra den ned.
Noen av kundene anbefalte Running Skirts og etter litt googling oppdaget jeg også Skirt Sports og med disse to visste jeg at her hadde jeg truffet blink. Running Skirts ville gjerne selge løpeskjørtene sine i Norge, men dessverre hadde Skirt Sports ennå ikke satset på utlandet, men konsentrerte seg kun om USA. Dette var sommer/høst 2011.
I februar 2012 fikk jeg omsider åpnet nettbutikken, med noen få skjørt fra Running Skirts. Så få at de fikk plass i en skuff i en kommode på kjøkkenet. Samtidig fikk jeg også klarsignal fra Skirt Sports og hadde nå sikret meg begge de to ledende merkene i USA. Kommodeskuffen ble raskt utvidet til en skuff til, så et skap og til slutt et eget rom. Og resten er vel histore, som man sier. ;o)

I begynnelsen var det kun en liten kjerne løpere som brukte løpeskjørt. Så vokste kjernen seg litt større, og litt større. Den begynte også så smått å inkludere ikke-løpere. Damer som aldri har følt seg vel i tights, men som aldri har visst om noe alternativ. Jeg fikk mange tips om at jeg måtte ha stand på de typiske jenteløpene, men tro det eller ei, så var ikke kundegruppen der. Der ble løpeskjørt møtt med latter og skepsis. Målgruppen og kundegruppen var de som hadde løpt en god stund, de var både raske og ikke fullt så raske, men de løp mye og deltok på mange løp. F.eks. på SkiLøpet har Løpeskjørts stand alltid gått veldig bra og løpeskjørtandelen blant deltagerne er relativt høy - i motsetning til på de rene jenteløpene.
Løpeskjørt.no var der hvor bl.a. Skirt Sports var for nærmere 10 år siden. Mye latter, kommentarer som "grusomt", "å løpe med skjørt er et skritt bakover", "hahaha, aldri sett noe så teit" og klassikeren "Kan man LØPE i skjørt??" dukker mye opp på Facebook. Spesielt på poster som annonseres mot de som ikke følger Facebooksiden. Selv om jeg jobbmessig har lang fartstid på Facebook og er godt vant til mange stygge og rare kommentarer på sider jeg har hatt ansvaret for, så må jeg jo innrømme at det stikker litt. Også må man jo ikke glemme alle mennene som får stjerner i øynene fordi de rett og slett lever i villfarelsen om at man ikke har noe under. :oP Men så kommer alle de fine ambassadørene til Løpeskjørt - dere som legger igjen fine kommentarer på hvorfor dere løper i skjørt, hvorfor dere syns det er praktisk, hvordan dere perser når dere løper i skjørt, hvor behagelig det er, hvordan dere bruker det i ferier og utenom trening, hvordan dere bruker løpeskjørt på Zumba, hvor fine dere føler dere når dere har på løpeskjørt, hvor vel dere føler dere - og ikke minst at dere går foran, handler (flere av dere regelmessig) og anbefaler løpeskjørt og Løpeskjørt.no videre. Det er alle dere som får dette til å bli så gøy, og som får det til å være verdt å satse på noe som fortsatt oppfattes som litt sært. Uten handlende kunder vil det rett og slett ikke være noe Løpeskjørt.no - så banalt er det.
Men løpeskjørt er på vei full fart oppover, og i 2014 var det en del løpeskjørt å se også i de rene jenteløpene. Dette er også løpene hvor jenter tør mer, så her tipper jeg det også vil bli enda flere glitterskjørt og tutuer i 2015. :o)

2014 ble året der løpeskjørt spredte seg lenger enn til den lille kjernen med erfarne løpere. Etter at jeg annonserte at jeg skulle satse for fullt på Løpeskjørt, doblet nesten omsetningen seg fra mars til april og økningen bare fortsatte. Jeg la inn bittelitt penger i Facebookannonsering, og det har betalt seg. Etterspørselen på forsommeren var enorm. Så stor at jeg ble tatt litt på senga og hadde rett og slett ikke nok varer på lager. En strålende sommer ga omsetningsrekord måned på måned og salget gikk så godt som av seg selv. Jeg håpet jeg skulle nå milepælen på 100 000 i omsetning på en måned i august, men det skjedde allerede i juni (med god margin) og jeg var så glad for at jeg virkelig hadde tatt rett avgjørelse om å satse. Jeg hadde vært ganske engstelig en stund for hvordan dette faktisk ville gå, men jeg øynet en lys fremtid. :o) Så mye at jeg i juni innså at jeg ikke hadde plass hjemme lenger.

Lokalet i Skofabrikken

Skofabrikken på Høyden i Moss hadde ledige lokaler, men egentlig var jeg skremt av både husleien og hva det ville koste å pusse opp lokalet. Jeg anslo det til å bli minimum 50.000 og det var en kostnad jeg ikke visste om jeg ville klare.
Men i løpet av sommeren ble det bare trangere og trangere hjemme, og jeg slo til på lokalet. Tenkte at dette måtte jeg bare klare. Omsetningen var høy nok til å dekke både husleie og lønn til meg selv, og jeg hadde hamstret varer gjennom sommeren så varelageret var mer enn fullt. Utgiftene skulle nok bli betalt, jeg måtte rett og slett bare bestille færre varer og heller fokusere på å selge av det varelageret jeg hadde.
Jeg sluttet på jobben i slutten av juli og i begynnelsen av september var lokalet så godt som klart til at jeg kunne begynne å pusse opp. Takk og lov hadde jeg vært litt forutseende og økt kredittgrenser det jeg kunne på alle kredittkort jeg hadde. For dette kostet penger, erfarte jeg veldig raskt. De 50.000 jeg hadde regnet ut kunne jeg mer enn doble og jeg merket fort at pengene fløy når det plutselig forsvant godt over 30.000 hver måned til lønn, skatt og husleie. Da var det plutselig ikke så mye igjen når moms og alle andre faste utgifter var betalt. I tillegg kom FlipBelt inn med brask og bram i slutten av juli, og skal noe satses på må det være varer på lager. MYE varer på lager. Og det koster penger.

FlipBelt var et løpebelte jeg hadde oppdaget på nett ca 1,5 år tidligere. Jeg hadde kontaktet produsenten allerede da, men så hadde jeg ikke kapasitet til å ta det inn den gang, senere hadde jeg det, men da var produsenten trege og sånn ble det vel litt frem og tilbake - inntill jeg møtte gründeren på Expo'en til Princess Half Marathon i Florida i februar. Da fikk jeg kontaktinfo til rett person og i sommer fikk jeg endelig somlet meg til ny kontakt. Jeg bestilte i underkant av 100 FlipBelt til å starte med, la dem inn på Løpeskjørt.no om natta mens jeg var på Sunnmøre på ferie (der har jeg ikke nett, kun tilfeldige signaler jeg får inn fra naboen - og det virker rett og slett best om natta), og dagen etter postet jeg på Facebooksiden at nå var FlipBelt endelig tilgjengelig i Norge. Posten hev jeg ut i full fart rett før jeg skulle rekke en ferge. Det tar 10-15 min å kjøre til ferga, og på den tiden var det kommet inn minst 5 bestillinger på FlipBelt. Og sånn fortsatte det hele dagen. Samme kveld måtte jeg faktisk legge inn en bestilling til - jeg hadde solgt ut nesten alle FlipBelt jeg hadde bestilt! Til og med FØR de var sendt fra USA! FlipBelt var definitivt en suksess! :o)Men som sagt, skal man selge må man ha varene på lager. Og siden jeg importerer det meste selv, må det forhåndsbetales. I tillegg til store kostnader med oppussing og innflytting i showrommet, ble det en tøff høst. Jeg jobbet mye, og følte jeg måtte kjempe for hver krone jeg fikk inn. Alle kredittkort var tømt og jeg hadde nesten litt småpanikk for hvordan dette skulle gå. Oktober er en litt stille måned fra før - rett etter toppen på løpssesongen og rett før julehandelen. Dette var jeg jo fullt klar over, men likevel hadde jeg klart å planlegge det sånn at alle de store utgiftene havnet i en ganske stille periode. Smart. Regjeringens forslag om økt momsgrense ved handel fra utlandet hang også over meg som et spøkelse og i tillegg til ble det dyrere og dyrere å importere fra utlandet med økt valuta og synkende norsk krone. Heldigvis hadde jeg en åpningsfest 4. oktober som dro inn litt ekstra penger sånn at deler av oppussingen var finansiert. Åpningsfesten var helt fantastisk, og jeg var vel litt utenfor meg selv hele dagen. Så mye folk, til og med KØ utenfor før åpningstid, og så mange som handlet! Det hadde jeg aldri forventet! Utrolig gøy - og takk til alle dere som kom! :o)

Utrolig nok gikk det hele tiden akkurat rundt. Alle fakturaer ble betalt i tide, ingen leverandører har penger til gode og jeg har tatt ut en liten lønn hver måned (at noe av lønna av og til har gått rett tilbake igjen til Løpeskjørt.no spiller ingen trille). Selv om det var en evig kamp for å få inn nok penger til alle utgiftene, gikk det hele tiden akkurat. Gjerne med en konto som så godt som var i null, men det spiller jo ikke så stor rolle når alt er betalt. Jeg vet at mange som starter for seg selv hverken har lønn eller konto i pluss, så jeg sier meg selv veldig fornøyd. November var bra, men det virket ikke som om julehandelen var så bra som den pleier å være i november og på nytt fikk jeg en liten selvtillitsknekk hvor jeg tenkte at dette går aldri i verden bra. Helt til desember kom og folk handlet som bare det. Kundene var nok bare litt senere ute med julehandelen. :o) I tillegg hadde vi et kjempestort julemarked på Skofabrikken hvor det kom inn sårt tiltrengte penger i kassa.
Alle de store regningene var betalt og pengene som kom inn kunne brukes på å betale gjeld, og jeg kunne bestille litt nye varer - selv om nå kostet disse varene noen tusen mer enn hva de gjorde tidligere, grunnet den svake norske kronen.
Kontokreditt er igjen fylt opp og kredittkortgjelden redusert, så nå blir det lettere å bestille nye varer igjen. En bør er fjernet fra skuldrene og jeg ser lyst på 2015. :o)

Omsetningsmessig hadde jeg som mål å "bli millionær" i 2014. Dvs nå en million på et år. Hittil har jeg kunnet gange årsomsetningen med ca 3-3,5 fra det foregående år, og skulle dette stemme i 2014 også, håpet jeg på 1,2 millioner.

OG JEG KLARTE DET! :o) HURRA!
En pingleomsetning for andre nettbutikker, men for Løpeskjørt.no som har brukt minimalt på markedsføring, med stort sett bare ukjente merkevarer og som det første halvåret av 2014 kun var en bigeskjeft, så er jeg fornøyd. Veldig fornøyd!

Men nå er det voksesmerter - det må innrømmes. Likviditeten er tynnslitt, arbeidsmengden er til tider for stor for én person og jeg hadde håpet å kunne ansette en til i begynnelsen av 2015. Det innser jeg er ønsketenkning. Enn så lenge kan jeg ikke lønne en til, men kanskje i 2016. :o) Voksesmerter må man bare leve med i en periode og det viser at Løpeskjørt.no er her for å bli. Litt tøft må det jo være, alt kan ikke bare være gøy. ;o) I februar begynner vårvarene å komme og etter påske begynner løpeskjørtsesongen for fullt. Fortsetter omsetningsveksten slik at jeg kan gange med 3 i år også, ja da ser det virkelig lyst ut og det er forhåpentligvis takk og farvel til voksesmerter. :o)

Fokuset for 2015 er eksisterende merker. Tidligere har jeg hele tiden vært på jakt etter nye merker og nye produkter, men dette må bremses litt i år. Det må også legges inn en betydelig innsats for å få FlipBelt inn i sportsbutikker og på treningssentre over hele Norge. Som norsk distributør har jeg ansvaret for å selge dette inn. Vil du hjelpe til ved å tipse din lokale sportsbutikk om FlipBelt, så be dem ta kontakt med Løpeskjørt.no for å bli forhandler. FlipBelt skal også bli mer synlig på messer og løp i 2015.
Det skal også kjøpes inn mye varer i 2015, men varelageret er såpass bra nå at det er masse "å leve" på fortsatt, sånn at jakten på god likviditet kan få fortsette litt til. :o)
I februar kommer som sagt vårvarene og her er det bare å glede seg - det kommer så mye fint! :o) Som innkjøper ligger jeg også litt forut i tid, så helgen skal tilbringes med å bestille høst- og vinterprodukter 2015/16. Det gleder jeg meg til! :o)

Med denne lange oppsummeringen av 2014, ønsker jeg deg et riktig godt nytt år. Jeg vil også takke deg for det du gjør for Løpeskjørt.no, enten ved å handle i nettbutikken, anbefale venner og kjente, dele, like og kommentere på Facebookposter og ved å følge på Facebook og Instagram. Uten deg er det ikke noe Løpeskjørt.no og det er jeg veldig ydmyk for. Takk!


Nyttårshilsen fra Tone
www.lopeskjort.no

Høydepunkter for 2014:

Februar: Disney Princess Half Marathon Weekend i Disney World - en unik opplevelse og Expoen ga mange hyggelige møter med leverandører jeg kun har kommunisert med på mail, i tillegg til nye produkter.

Mars: Avgjørelsen om å satse fullt ble tatt.

April: Gikk ut offentlig med at Løpeskjørt.no ble fulltidsbusiness fra sensommeren og fikk faktisk et tilbud fra en investor (som kanskje kan bli realitet i 2015).

Juni: Løpeskjørt.no fylte 3 år, et potensielt lokale til showroom ble funnet og 100.000 i omsetning på en måned ble nådd.

Juli: Ny omsetningsrekord og løpeskjørt og løpekjoler fikk virkelig fotfeste blant norske damer. FlipBelt kom inn i sortimentet med brask og bram.

August: Avgjørelsen om å flytte inn på Skofabrikken ble tatt.

September: Oppussing av showrommet, flytting til nytt lokale og min arbeidsplass var ikke lenger hjemme i sofaen.

Oktober: Stor åpningsfest av showrommet 4. oktober.

November: Nok en suksessfull Black Friday og Cyber Monday - både på nett og i showroom. I tillegg ble Løpemann.no etablert - for men only. Nettbutikken lanseres i løpet av 2015.

Desember: Året ble toppet med en fantastisk julehandel og målet om 1 200 0000 i omsetning ble nådd.

Kommentarer